Bouw je eigen BLITAAR, een blikgitaar

Dit is een worXhop voor jongeren tot 14 jaar, kinderen ontwikkelen hun handvaardigheid bij het maken van een muziekinstrument, en kunnen daarop ontdekken of ze ook zin hebben in het spelen van muziek.

Tijdens deze BLITAAR workshop gaan we aan de slag met een bouwpakketje van een BLIkgiTAAR, dat is een instrument op basis van een drankblik van 33 cl als klankkast en 2 snaren, ook andere conserveblikken met bepaalde afmetingen passen in het instrument en geven een andere klank, flexibel met ruimte voor creativiteit dus. Daarna leren we een  deuntje spelen.

str-blitaar

Bij het bouwen van deze BLITAAR leren we alle principes van een snaarinstrument. We plaatsen fretjes op de juiste plaats zodat we door het aandrukken van de snaren een andere toon kunnen spelen. Dan monteren we de stemmechanieken op de juiste manier zodat we de snaren kunnen aanspannen. Daarna monteren we de topkam, de brug en de snaren.

Locatie

Op dit moment is er geen workshop gepland. De bouwpakketjes om thuis te monteren zijn wel verkrijgbaar in het atelier. bel 0486 63 07 28 of mail info@stringstruments.be

Begeleiding

Deze WorXop wordt begeleid door Lieven Bonnaerens, ontwerper en bouwer van snaarinstrumenten, van het atelier STRinGstruments WorXhop in Reet

Lieven aan het werk

Praktisch

Voor jongeren van 8-14 jaar

Prijs

Op aanvraag

………… bewaar onderstaand afbeelding ……….

 Klik hier voor PDF formaat van folder bouwen blikgitaar

………….Gebruiksaanwijzing montage BLITAAR………….

Klik hier voor PDF formaat  blitaar gebruiksaanwijzing