STRinGstruments WorXhop is in België een uniek concept voor muziekinstrumentenbouw. Bouw je een akoestische gitaar, een viool, een electrische gitaar, viola de gamba, luit, mandoline, banjo of ander snaarinstrument…, Het atelier staat open voor jou. Tegen een dagprijs kan je tot 12 uur werken aan je muziekinstrumenten. Hieronder lees je de werking en tarieven van het atelier.

Werking
Bouwers die in STRinGstruments WorXhop komen werken kennen de stiel en kunnen “hun plan trekken”. Uiteraard kunnen bouwers elkaar op vrijwillige basis ondersteunen, raad geven en helpen. Vooraleer een bouwer zich engageert is er een opleiding in het veilig gebruik van de machines en gereedschappen.

Ieder gebruiker bezit een gereedschapskist met de meest courante en veelgebruikte werktuigen, die kan worden meegebracht of aangekocht. Ander specifieke en minder courante tools worden gemeenschappelijk gebruikt.

Het atelier is bruikbaar alle dagen van 8 tot 20 u. Het minimum aantal dagen als “WorXhop User” per kalenderjaar is 15  dagen gebruik, tegen een prijs van 300 €, zo’n 20 € per dag. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de degressieve tarieven voor meer dagen per jaar. Halve dagen zijn mogelijk in blok van 4 u maximum. Tussen 15 december en 15 januari is het atelier gesloten, dan wordt alles onderhouden en op punt gesteld.

Tarieven

Je kiest voor een aantal dagen op jaarbasis waarvoor een bedrag op voorhand wordt betaald. Op het einde van het jaar kan dit bedrag worden aangepast als je in een andere categorie. Hoe meer dagen men gebruikt hoe lager de dagprijs wordt.

Aantal dagen per jaar Totaal jaarprijs Prijs per dag
333 (permanent) € 1340,- € 4
100 € 800,- € 8
50 € 500,- € 10
30 € 450,- € 15
20 € 360,- € 18
15 € 300,- € 20