IVO

ivo  vrancken

Ivo Vrancken

Ivo Vrancken was al eerder te gast in het atelier als sporadische gebruiker, om hartplanken van een fineerbedrijf tot gitaarsetjes te verzagen op de grote zaagmachines en ze meteen eens onder de vandikteschuurrol te laten passeren. Deze zomer kwam hij met een CO-project op de proppen.

CO-Project

Ivo is de eerste WorXhop User die een CO-Project-formule heeft gebruikt. Dat is een project waarbij een User  iets maakt in samenwerking met STRinGstruments WorXhop dat een uiteindelijk meerwaarde voor het atelier oplevert.

In dit geval een “Side Bender” of buigapparaat om zijkanten te buigen. Bij deze formule betaalt de User geen bijdrage voor het gebruik van het atelier, zijn inbreng is een meerwaarde voor STRinGstruments WorXhop, tweede “side bender” voor gebruik door de WorXhop Users in het atelier.

Het ontwerp

ivo1

Op basis van plannen die Ivo had aangeschaft hebben we samen 2 apparaten gebouwd en meteen het design wat aangepast, zoals instelbare veren voor grotere en kleinere modellen, afzonderlijke controller om die op verschillende apparaten te kunnen gebruiken.

De opbouw

ivo2

De uitvoering van het ontwerp gebeurde in samenwerking Lieven van STRinStruments WorXhop, zo hebben we twee apparaten, één voor Ivo en één voor de WorXhop.

De Tests

ivo3

De testen verliepen goed, nog wat aanpassingen aan de constructie en de parameters zoals tijd, temperatuur en wachttijd, en het komt allemaal goed. Ivo tevreden en STRinGstruments weer een apparaat en ervaring rijker. Met dank voor zijn inbreng.